Posted on Залишити коментар

ОСНОВНІ СТУПЕНІ ОБСМАЖЕННЯ

Коричне (Cinnamon Roast)
Орієнтовна температура 195 °С
Найсвітліше обсмажування, зерна виходять світло-коричневого кольору з легкою насиченістю смаку, помітно вираженою кислинкою і тонким хлібним ароматом. Масло на поверхні відсутнє.

НовоАнглійске (New England Roast)
Орієнтовна температура 205 °C
Світле обсмажування, при якому зерна мають світло-коричневий колір. Смак все ще володіє вираженою кислинкою, але вже без хлібних ноток. Масло на поверхні все ще відсутнє.

Віденське (Vienna Roast)
Орієнтовна температура 230 °C
Помірний темно-коричневий колір зі злегка маслянистою поверхнею. Поява солодкувато-гірких, карамельних ноток в смаку. Кислинка сходить на мінімум, поступаючись місцем насиченості.


Французьке(French Roast)
Орієнтовна температура 240 °C
Темно-коричневий колір, блискуча масляниста поверхня. Кислинка практично відсутня, в смаку з’являються пряні нотки.

Американське (American Roast)
Орієнтовна температура 210 °C
Світло-коричневий колір. Масло все ще відсутнє на поверхні. Назву це обсмажування отримало через її популярность в східній частині США.

Міське (City Roast)
Орієнтовна температура 220 °C
Насичений коричневий колір, з все ще сухою поверхнею. Обсмажування популярне в західній частині США.

Повне міське обсмажування (Full City Roast)
Орієнтовна температура 225 °C
Насичений коричневий колір. Краплі олії починають з’являтися на поверхні зерен. У смаку домінують карамельні та шоколадні нотки.

Італійське (Italian Roast)
Орієнтовна температура 245 °C
Дуже темний коричневий колір, зерна покриті маслом. Обсмажування подібне до французького, тільки з більш вираженим смаком.

Іспанське (Spanish Roast)
Орієнтовна температура 250 °C
Саме темне обсмажування. Зерна мають дуже темний, практично чорний колір і дуже маслянисту поверхню. Далеко не всі сорти кави витримують іспанське обсмажування, не перетворюючись при цьому в золу.

Наша кава обсмажується середнім ступенем (Американським та Повним Міським).

Також, Ви можете замовити оптове обсмаження з бажаним ступенем, для досягнення «того самого» смаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *