Posted on Залишити коментар

ОБЕРЕЖНО!! КАВОВІ ФЕЙКИ

Здається, що кавові зерна підробити неможливо? Насправді це досить просто.

Для цього беруть крохмаль (замінник вуглеводів), додають борошно і воду. Також додають барвник на основі цукру, який надає суміші карамельний колір. Далі додають ароматизатор з кавовим запахом або трохи меленої кави. Всі ці інгредієнти утворюють масу, схожу на тісто. Потім відщипують невеликий шматочок і надають йому форму зерна. Після їх обсмажують, і виходить імітація зерен, які не відрізниш від справжніх.

Деякі недобросовісні виробники навіть додають пластмасу, яка потім осідає на дні чашки.

Як розпізнати підробку?

Киньте зерно в холодну воду: якщо в ньому є барвник, вода підкраситься. Також справжня кава не тоне, залишається на поверхні, а підроблений відразу опускається на дно.

Окремої уваги заслуговує мелена кава .

Після того, як всі цільні зерна розфасували, із залишків роблять мелену каву. Його підробити ще простіше, ніж зерновий. Звичайний на перший погляд кави може виявитися просто коричневим борошном, в яку додали цикорій, мелені каштани, жолуді, ячмінь, просо і так далі. Приблизно 60% людей не відрізнить такий псевдокава від цього. Все це робиться, щоб здешевити напій.

До речі, в магазині також продається багато різних видів меленої кави: з полуницею, вершками, ірландський лікер і так далі. Всі ці неприродні для кави запахи створюються виключно з використанням ароматизаторів.

Будьте свідомими та відповідальними щодо вибору кави.

Усім смачної кави!

Posted on Залишити коментар

ОСНОВНІ СТУПЕНІ ОБСМАЖЕННЯ

Коричне (Cinnamon Roast)
Орієнтовна температура 195 °С
Найсвітліше обсмажування, зерна виходять світло-коричневого кольору з легкою насиченістю смаку, помітно вираженою кислинкою і тонким хлібним ароматом. Масло на поверхні відсутнє.

НовоАнглійске (New England Roast)
Орієнтовна температура 205 °C
Світле обсмажування, при якому зерна мають світло-коричневий колір. Смак все ще володіє вираженою кислинкою, але вже без хлібних ноток. Масло на поверхні все ще відсутнє.

Віденське (Vienna Roast)
Орієнтовна температура 230 °C
Помірний темно-коричневий колір зі злегка маслянистою поверхнею. Поява солодкувато-гірких, карамельних ноток в смаку. Кислинка сходить на мінімум, поступаючись місцем насиченості.


Французьке(French Roast)
Орієнтовна температура 240 °C
Темно-коричневий колір, блискуча масляниста поверхня. Кислинка практично відсутня, в смаку з’являються пряні нотки.

Американське (American Roast)
Орієнтовна температура 210 °C
Світло-коричневий колір. Масло все ще відсутнє на поверхні. Назву це обсмажування отримало через її популярность в східній частині США.

Міське (City Roast)
Орієнтовна температура 220 °C
Насичений коричневий колір, з все ще сухою поверхнею. Обсмажування популярне в західній частині США.

Повне міське обсмажування (Full City Roast)
Орієнтовна температура 225 °C
Насичений коричневий колір. Краплі олії починають з’являтися на поверхні зерен. У смаку домінують карамельні та шоколадні нотки.

Італійське (Italian Roast)
Орієнтовна температура 245 °C
Дуже темний коричневий колір, зерна покриті маслом. Обсмажування подібне до французького, тільки з більш вираженим смаком.

Іспанське (Spanish Roast)
Орієнтовна температура 250 °C
Саме темне обсмажування. Зерна мають дуже темний, практично чорний колір і дуже маслянисту поверхню. Далеко не всі сорти кави витримують іспанське обсмажування, не перетворюючись при цьому в золу.

Наша кава обсмажується середнім ступенем (Американським та Повним Міським).

Також, Ви можете замовити оптове обсмаження з бажаним ступенем, для досягнення «того самого» смаку.

Posted on Залишити коментар

7 ПРИЧИН , ЧОМУ ВИ ЗАХОЧЕТЕ ВИПИТИ ЧАШКУ КАВИ ВЖЕ ЗАРАЗ

🖤Стимулює роботу мозку
Кава з невеликою кількістю цукру здатна перетворити вас на маленького генія на деякий час, тому що комбінація кофеїну та глюкози активізує певні сектори вашого мозку. Однак ніколи не треба пити каву натщесерце, оскільки тоді дія напою зовсім протилежна.

🖤Підвищує артеріальний тиск
Крихітна чашка кави може допомогти в ситуації з пониженим тиском.

🖤Посилює імунну систему
За словами вчених з кількох країн, кава знижує ризик передчасної смерті. Чим більше чашок кави ви випиваєте в день, тим нижчий ризик. Це тому, що кава змінює вашу імунну систему, роблячи її сильнішою і здоровою. Вона також покращує роботу вашої печінки, серця і травної системи. Тим не менш, намагайтеся споживати натуральну свіжозмелену каву: розчинна кава містить менше поживних речовин і більше хімічних добавок, які пошкоджують органи травлення.

🖤Лікування головного болю
Кофеїн, що міститься в натуральній каві, може вилікувати головні болі та мігрень.

🖤Знижує стрес і депресію
Кава має добрий ефект антистресової речовини через виділення допаміну та серотоніну, що стимулює гарний настрій. Одна чашка або навіть запах кави може заспокоїти ваші нерви. Крім того, кофеїн є одним з найпоширеніших стимуляторів центральної нервової системи (ЦНС), а постійна стимуляція ЦНС – це те, що тримає депресію на відстані.

🖤Покращує пам’ять
Стимулятори та нейромедіатори, отримані з кави, не тільки підвищують ваш настрій та продуктивність, але також покращують вашу пам’ять. Звичайно, це впливає лише на вашу короткочасну пам’ять. Але це досить добре, тому що вся інформація спочатку зберігається як короткочасна пам’ять, і лише через годину переходить у нашу довгострокову пам’ять.

🖤Знижує вагу
Нарешті, ваші мрії про втрату ваги можуть збутися. Кава може стримувати набір ваги і допомогти вам скинути зайву вагу. Коли рівень гормону лептину низький, ваше тіло починає накопичувати жир, і ви набираєте вагу. Кава, однак, збільшує рівень гормонів у вашому тілі. Саме через кавові напої організму потрібно більше
Чекаємо Вас на улюблену Каву8!