Здається, що кавові зерна підробити неможливо? Насправді це досить просто.
Для цього беруть крохмаль (замінник вуглеводів), додають борошно і воду. Також додають барвник на основі цукру, який надає суміші карамельний колір. Далі додають ароматизатор з кавовим запахом або трохи меленої кави. Всі ці інгредієнти утворюють масу, схожу на тісто. Потім відщипують невеликий шматочок і надають йому форму зерна. Після їх обсмажують, і виходить імітація зерен, які не відрізниш від справжніх.
Деякі недобросовісні виробники навіть додають пластмасу, яка потім осідає на дні чашки.
⠀
Як розпізнати підробку?
⠀
Киньте зерно в холодну воду: якщо в ньому є барвник, вода підкраситься. Також справжня кава не тоне, залишається на поверхні, а підроблений відразу опускається на дно.
⠀
Окремої уваги заслуговує мелена кава .
⠀
Після того, як всі цільні зерна розфасували, із залишків роблять мелену каву. Її підробити ще простіше, ніж зерновий. Звичайна на перший погляд кава може виявитися просто коричневим борошном, в яку додали цикорій, мелені каштани, жолуді, ячмінь, просо і так далі. Приблизно 60% людей не відрізнить таку псевдо каву від натуральної кави. Все це робиться, щоб здешевити напій.
⠀
До речі, в магазині також продається багато різних видів меленої кави: з полуницею, вершками, ірландський лікер і так далі. Всі ці неприродні для кави запахи створюються виключно з використанням ароматизаторів.
⠀
Будьте свідомими та відповідальними щодо вибору кави.
⠀
Усім смачної кави!